Sygdom i nærheden

Der er via distriktet meldt smitsom halsbetændelse (kværke) i Tune Sports Rideklub. Katrine har også i dag talt med en dyrlæge, som bekræfter, at der i rigtig mange stalde opleves hostende heste med og uden feber.
Det er der som sådan ikke noget ekstraordinært i, da vi med jævne mellemrum oplever disse smitsomme udbrud hos heste.Det er ikke noget, der smitter til mennesker MEN…et menneske kan bringe smitte fra stald til stald via snavsede støvler, nus og kæl med smitsomme muler osv.
Derfor vil vi gerne bede jer alle om at udvise ekstra stor påpasselighed, hvis I bevæger jer fra stald til stald, tager afsted til stævner, er med ude hos en venindes pony o.lign.
Lad ikke andre nusse jeres heste, lad ikke jeres heste nusse muler med andre heste og sørg for at have rent tøj og rene hænder inden i besøger Hirk. Jer der har været med i nogle år, ved hvor ærgerligt det er med en syg og lukket stald og vi skal derfor alle sammen hjælpe hinanden med at passe på vores dejlige dyr og mindske risikoen for smitte.
Hvis vi skulle være så uheldige at få virus ind i vores stald, vil vi selvfølgelig vejlede alle bedst muligt og straks tage de forholdsregler som er påkrævet.
Lad os håbe vi kan gå ram forbi denne gang!