Tidligere heste

Lolli er blevet solgt til dem vi har købt Freja og Dina af i september 2020. Lolli virkede lidt træt af at være rideskolehest og er kommet til et godt hjem.

Så har vi måtte sige farvel til Sue. Hendes ben kunne ikke mere og efter 4 måneder med ro, behandling og let genoptræning har vi i samråd med dyrlægen besluttet os for at aflive hende. Hun fik fred i september 2020.

Donna er aldrig rigtig faldet til i rideskolen. Hun er en Welsh ponyhoppe som kom til HIRK i juni 2019. Vi kan med glæde fortælle at hun i juli 2020 blev hentet af en rigtig sød familie, hvor datteren skal nusse og hygge om hende.

Benji blev i maj 2020 solgt til en hestekyndig familie, hvor han skal være hygge- og begynderpony. Han er en sød lille shetlænder og var en rigtig god rideskolehest, men med sine bare 105 cm var han for lav til rigtig mange ryttere, så han blev desværre ikke brugt nok. Vi er sikre på at hans nye familie vil blive lige så glad for ham som mange små rideskoleryttere har været igennem tiden.

Nette er i begyndelsen af januar 2020 blevet solgt og står nu ikke mere hos os på HIRK. Nette var oprindeligt handicaphest hos sin gamle ejer, og vi tænkte, da vi købte hende, at hun kunne blive en god rideskolehest på grund af hendes gode sind. Men da Nette aldrig rigtigt var blevet redet fremad før, så kunne hun være lidt problematisk at ride, især i galoppen, som nogen af jer nok har lagt mærke til. Derfor synes vi, at det var bedst, at Nette kom videre til et hjem, hvor hun kan blive brugt på den måde, som er bedst for hende. Nette er blevet købt af en hestehandler, som kender hende fra tidligere, og vi er sikre på at hun nok skal få et godt hjem.

Clausen var en stor godmodig vallak som flyttede fra HIRK i juni 2019. Igennem det sidste stykke tid har Clausen vist os, at han var blevet træt af at være rideskolehest. Han synes, at der skulle ske noget mere i hans liv, og det har han blandt andet gjort klart for os ved at stikke af lidt vel tit og generelt være lidt “besværlig”. Vi har nogle voksenryttere, som var rigtig glade for Clausen, og som savner ham, men vi måtte bare se i øjnene, at en rideskole som vores med SÅ mange relativt små børn, ikke kunne give Clausen de udfordringer og den ridning, han fortjener.

I marts 2019 måtte vi desværre sige farvel til Indy. Indy har været på rideskolen utroligt længe og han var blevet en gammel dreng. Det var tid til at lade ham få fred. Vi savner allesammen Indy for hans dejlige væsen og søde og rolige gemyt.

Chippo flyttede i slutningen af februar 2019 til Julie som i mange år har redet i vores rideskole.

Vi måtte desværre sige farvel til Fiona i april 2018. Dyrlægen vurderede at det var bedst for Fiona, da hendes ryg og lænd var slidt. Fiona har haft nogle gode sidste dage, hvor hun blev passet og plejet af Ellen. De var også på et par fine rideture i Himmelev Skov.

Alvin flyttede i februar 2018 til en ny familie. Han er en meget frisk pony, der har lidt for meget energi til mange af rytterne på rideskolen. Han er blevet Mounted Games pony hos sin nye ejer, det tror vi er det helt perfekte ponyliv for Alvin og vi er utrolig glade for at det lykkedes at finde et godt match for ham. Det blev faktisk så godt et match at han deltog til  VM i Mounted Games for par i juli 2018 med sin nye rytter.

Spunk flyttede i december 2017 til foreningen “Nyt hesteliv”. Han havde i nogen tid haft problemer med sine bagben og det blev desværre ikke bedre, så derfor fik han lov til at komme på sin velfortjente pension selvom han ikke er så gammel endnu.

Nellie blev i oktober 2017 afhentet af hendes tidligere ejer og nu sendt på pension hjemme hos hende. En af vores søde voksenryttere har i dagene op til givet Nellie en velfortjent fuld-body-wellness-make-over. Må Nellie nyde sit otium.

Putte er kommet lidt op i årene og er derfor i august 2017 gået på pension hos en dejlig familie der bor i nærheden. Vi kommer heldigvis stadigvæk til at se hende en gang i mellem når hendes nye ejere kommer til undervisning med hende.

Cavalina fungerede ikke i rideskolen mere og vi har derfor i oktober 2016 valgt at finde et godt, nyt hjem til hende.

Vi har i lang tid gerne ville finde et nyt hjem til Silja, da hun efterhånden er en gammel dame. Hun har været en del af HIRK i ca. 10 år, og har været en suveræn rideskolehest til både børn og voksne i alle aldre. Vi har fundet et dejligt hjem til Silja i september 2016, hvor hun kan gå på masser af græs og vil blive nusset om. Vi takker Silja for hendes altid rolig indstilling til alt hvad man byder hende, og hendes gode humør. Vi håber hun får en masse nye hestevenner på sin vej.

Vi måtte desværre sige farvel til Djess i august 2016, da han havde været halt i længere tid og ikke kunne komme sig efter sin skade. Han var en ældre herre, men det kunne slet ikke mærkes på ham, der var altid fart over Djess.

Efter vi forgæves i noget tid har forsøgt at finde et nyt hjem til Falco har vi valgt at sende ham på pension i juli 2016. Han trives ikke mere som rideskolehest og vi er overbeviste om at han får det rigtig godt og at han kommer til at nyde sit otium. Han er kommet til foreningen “Nyt Hesteliv”, der allerede i august 2016 fandt en ny familie til ham. Han går nu sammen med en stor hoppe, som synes han er vældig lækker.

Vi takker Santana for 21 års tjeneste som rideskole-pony. Hun var med i Jylland i sommeren 2014, hvor rideklubben vandt DM for ponygames. Hun har været starten på mange børns ride-karriere.

I foråret 2015 var Santana ikke særlig godt tilpas mere. Hun har i en længere periode ikke ville spise sin mad, og mod slut ville hun ikke engang spise gulerødder. Vi har haft dyrlæge, som har kigget på hende, ordnet hendes tænder, vaccineret hende i håb om hun ville blive bedre. Men hun blev desværre endnu mere dårlig, og i april tog vi derfor den svære beslutning at sende hende videre… Hun blev 26 år, og er nu på de evige græsmarker, sammen med alle de andre kære heste, som vi har sagt farvel til gennem tiden. Må hun hvile i fred.

Medina fik desværre en skade i den ene skulder, efter et spark på folden. Vi har givet hende over et halvt år til at komme sig, og hun er blevet passet med massage og dyrlæge hele vejen. Skaden er desværre ikke helet som vi håbede, og vi har derfor taget den beslutning at hun skal videre.

Vi har i april 2015 fundet en sød familie i Jylland, der vil have hende gående som hyggehest. Planen er at de vil prøve at få føl på hende. Det kan hun godt bruges til selvom skulderen er skadet. Vi håber hun får det dejligt, og måske vi får et par billeder hen af vejen.